Učenici šestih razreda, zajedno sa svojim razrednicama Sanjom Ivanović, Eleonorom Čuvidić i Darijom Atlagić, obilježili su Svjetski dan hrane i Tjedan školskog doručka pripremanjem vlastitog zdravoga obroka. Poslušali su i pogledali prezentaciju i predavanje Luke Mijoča i Mare Galića, učenika 6.b, o zdravoj prehrani i njezinoj bitnosti. Prepoznali su da im se ponekad dogodi umor ili dekoncentracija zbog gladi ili žeđi. Nakon toga pokazali su svoj zdravi obrok, objasnili su što su u nj uvrstili i kako su ga pripremili. Izabrani su najbolji obroci. U izboru najboljih pomogle su psihologinja Vanesa Amidžić i knjižničarka Brankica Matasović. Te su obroke pripremili Klara Novoselović, Gita Kardoš, Roko Pešut, Zenon Diego Miletić Šalavarda, Mia Gotić, Iva Rajić, Maro Galić.
Koristili su voće, sjemenke, povrće, orašaste plodove… Učenici su naglasili kako je potrebno doručkovati, jesti zdrave obroke i piti dovoljno tekućine kako bi bili uspješniji u školi i životu.