preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Filipovića Osijek

Login
SKRAĆENI SATI

venmo — Michelle Porucznik

E-DNEVNIK

KLIK NA LINK!

  

  

    

 

   

TEHNIČKI KUTAK

MATEMATIČKI KUTAK

PRODUŽENI BORAVAK

RAZREDNA NASTAVA

Za učenike!

VAŽNO!

ŠSD FILIPOVIĆKA - FB

ŠKOLSKA KUHINJA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 1. 2017.

Ukupno: 204019
Ovaj mjesec: 4548
Ovaj tjedan: 845
Danas: 4
BeSmartOnline!

28. LAMPIONADA

VIRTUALNA KNJIŽNICA

 

„Onaj tko ne voli čitati nije pronašao pravu knjigu za sebe.”

– J.K. Rowling

NATJEČAJI!

ŠKOLSKI DOKUMENTI

OPĆI AKTI ŠKOLE

ŠKOLSKI KONTAKTI

Arhiva od 2009.

Pronađi sve stare vijesti u našoj arhivi! :)

2009.-2019.

Još korisnih linkova :)

"The important thing is not to stop questioning."

Web preporuka
Nikola Tesla - Nacionalni portal za učenje na daljinu
Sanja Marolin / datum: 17. 3. 2014. 09:24
Portal koristi suvremeni sustav za upravljanje računalom.

 

 

Digitalni obrazovni sadržaji (10)


[OPŠIRNIJE]Natjecanja na skole.hr
Sanja Marolin / datum: 5. 12. 2012. 08:48

 

Za sve učenike osnovnih i srednjih škola, Portal za škole povremeno organizira natjecanja kojima se potiče njihova kreativnost ali i natjecateljski duh. Osim prilike za objavu vlastitih radova, natjecanja omogućuju i  osvajanje vrijednih i korisnih nagrada. Raspored natjecanja pratite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Biologija - online strana prirode
Sanja Marolin / datum: 19. 10. 2012. 15:11

Biologija.com.hr je znanstveni portal specijaliziran za novosti i članke iz područja biologije i srodnih znanosti: fiziologije, medicine, psihologije, sociologije, antropologije, prehrane, agronomije, klimatologije i drugih znanosti. Portal uređuju i održavaju mladi obrazovani stručnjaci koji žele potaknuti svijest javnosti o važnim pitanjima kojima se znanost danas bavi – zaštiti prirode, globalnom zatopljenju, genomu čovjeka, bolestima, hrani i drugim temama, a u obliku aktualnih i provjerenih, pravilno sročenih informacija izravno sa sveučilišta i instituta te znanstvenih časopisa diljem svijeta.


[OPŠIRNIJE]E-škola astronomije
Sanja Marolin / datum: 10. 10. 2012. 10:49

E-škola za područje astronomije upotrebljava internetsku povezanost i potpomaže pri učenju astronomije. Projekt je temeljen na aktivnoj komunikaciji putem internetskih resursa (e-mail, Web-stranice, on-line udžbenici i tečajevi, odabrani linkovi) učenika i njihovih nastavnika sa znanstvenicima sa sveučilišta i instituta.


[OPŠIRNIJE]Eduvizija
Sanja Marolin / datum: 17. 7. 2012. 15:53

Eduvizija je prvi portal u Hrvatskoj koji prati Nastavni plan i program za osnovne škole i namijenjen je isključivo učenicima koji se slobodno kreću između ponuđenih koraka. Projekt je pokrenut kao obrazovna aplikacija na CD-romu, no zbog velike dostupnosti i povećanja brzine interneta, sadržaji su objavljeni i na webu. Učite slušajući i gledajući - brže ćete pamtiti i lakše ćete učiti!

 

 

  • Video svake lekcije možete pogledati nebrojeno puta — sve dok ne budete sigurni da ste lekciju potpuno usvojili.
  • Naučeno možete provjeriti online kvizom.
  • Na forumu možete zatražiti pomoć predmetnog nastavnika i razmijeniti iskustva u učenju s drugim članovima Eduvizije.
  • Eduvizija potiče učenje i čini ga zanimljivim i privlačnim

Preporuka nastavnice:


[OPŠIRNIJE]Klinfo
Sanja Marolin / datum: 17. 7. 2012. 15:41

Klinfo.hr - obiteljski info kutak, pokrenut kako bi roditelji i odrasli općenito, brzo i jednostavno došli do informacija o kvalitetnim kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu, ali i cijelu obitelj, što Klinfo čini središnjim mjestom za sve sadržaje i informacije posvećene djeci, njihovim roditeljima, ali i roditeljstvu općenito kroz niz zanimljivih tema. Pratite klinfo i na facebooku. :)


[OPŠIRNIJE]Učilica
Sanja Marolin / datum: 17. 7. 2012. 11:27

Svakako posjetite stranice Školske i Prometne Učilice, web aplikacija za poučavanje, učenje, samostalno vježbanje i provjeru znanja edukativnih sadržaja prometne kulture. Za uporabu Prometne i Školske Učilice potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, a koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika na svojoj školi (npr. ime.prezime@skole.hr).

Više o prometnoj učilici pročitajte ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]E-škola FIZIKA
Sanja Marolin / datum: 13. 7. 2012. 13:25

Projekt e-škola fizika, je dio zajedničkog projekta e-škola, prirodnih znanosti. Suradnju s e-školom može ostvariti svaka škola koja se uključi u realizaciju neke od aktivnosti unutar projekta. Cilj e-škole je da putem interneta unaprijedi nastavu fizke u srednjim i osnovnim školama te pruži nove mogućnosti u komunikaciji nastavnika, učenika i znanstvenika.

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja fizike i e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. Vi pitate...e-škola odgovara!

 

Preporuka nastavnice:

(tekst preuzet sa stranica e-škole fizike)


[OPŠIRNIJE]Znanost.com
Sanja Marolin / datum: 13. 7. 2012. 13:13
Prvi hrvatski znanstveno popularni portal.

 

Na portalu znanost.com svaki dan možete pronaći najzanimljivije vijesti, članke i brojne informacije o zbivanjima na području znanosti iz Hrvatske i cijelog svijeta. Portal obuhvaća razna područja opće znanosti kao što su matematika, fizika, kemija, biologija i društvene znanosti. Ostala obuhvaćena područja su medicina, neuroznanost, psihologija, evolucija, arheologija, astronomija, astrofizika, područja tehnologije te brojna druga znanstvena područja. Portal posvećen popularizaciji znanosti možete pratiti i na facebooku.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju